Logo

Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy

Tuńczyk błękitnopłetwy jest najdroższą jadalną rybą na świecie. Ceny tych ryb są astronomiczne, ale i tak ludzie niemal doprowadzili gatunek do wymarcia. Tak szlachetny produkt spożywczy wymaga naprawdę dobrego traktowania.
Specjalistami w wykorzystaniu tuńczyka są oczywiście Japończycy. To oni do perfekcji dopracowali dania na bazie owoców morza. Dziś mamy dla Was ciekawy materiał pokazujący, jak w japońskiej restauracji kucharz obchodzi się z potężnym tuńczykiem.

Tuńczyk w japońskiej restauracji Tuńczyk w japońskiej restauracji

Na filmie możemy zobaczyć cały proces od rozpakowania ryby, przez jej porcjowanie aż po przygotowanie sashimi. Podziwianie kulinarnych fachowców w akcji jest naprawdę wciągające. Jeżeli będziecie mieć kiedyś okazję popracować z tuńczykiem, to teraz wiecie, jak to zrobić dobrze.

Tuńczyk w japońskiej restauracji Tuńczyk w japońskiej restauracji
Tuńczyk w japońskiej restauracji Tuńczyk w japońskiej restauracji

2018-11-13 - J. Kruczek

0

Komentarze do:
Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy

Podobne artykuły i galerie