Logo

Tani nóż po zaawansowanym ostrzeniu. Niesamowita przemiana kuchennego narzędzia

Noże muszą być bardzo dobrze naostrzone aby spełniać swoje zadanie. Jak powszechnie wiadomo największy problem z ostrością mają najtańsze no ze wykonane ze słabej jakości stali i zaniedbane pod kątem ostrzenia na etapie produkcji.
Owszem takie noże tną, ale nie robią tego z odpowiednią wydajnością. A czy da się zrobić z taniego noża narzędzie dla prawdziwego profesjonalisty. Okazuje się, że jeżeli potrafi sie dobrze ostrzyć to można wycisnąć z taniej stali jakość cięcia samurajskiego miecza. A przynajmniej to się udało miłośnikowi noży, którego zobaczymy na powyższym nagraniu.

Tani nóż Tani nóż

Jak widać skrupulatne i długotrwałe ostrzenie pozwala na zmienienie noża za 1 dolara w fantastyczne narzędzie do cięcia. Perfekcyjnie naostrzony nóż radzi sobie doskonale nie tylko z jedzeniem. Oczywiście taka tania stal stępi się szybciej niż w drogim odpowiedniku, ale jak widać da się dobrze naostrzyć tani nóż.

Tani nóż

2017-12-18 - J. Kruczek

0

Komentarze do:
Tani nóż po zaawansowanym ostrzeniu. Niesamowita przemiana kuchennego narzędzia

Podobne artykuły i galerie