Logo

Sashimi - tak to się robi w japońskich ulicznych knajpkach

Sashimi jest japońską potrawą polegającą na podawaniu surowego mięsa ryb oraz owoców morza. Czasem tą technika przygotowuje się także wołowinę oraz koninę. Najczęściej jednak stosuje się świeże ryby.

W sieci pojawiło się nagranie ukazujące przygotowanie Sashimi przez profesjonalistę. Film nakręcono właśnie w jednej z ulicznych knajpek. Kucharz tradycyjnie przygotowuje Sashimi na oczach klientów. Możemy obserwować, jak krok po kroku przygotowuje posiłek.

Sashimi Sashimi

Najbardziej smakowicie wygląda czerwone mięso tuńczyka cięte na kawałeczki. W zależności od techniki mięso tnie się na kostki, jak na filmie bądź w niewielkie płaty. Sashimi podaje się z różnymi dodatkami, jak wasabi, rzodkiew daikon czy sos sojowy. Posiłki przygotowywane na filmie wyglądają naprawdę smakowicie. Miło też podziwiać artystów kulinarnych na ulicach. W naszym kraju możemy co najwyżej zobaczyć składanie hot doga bądź hamburgera.

Sashimi Sashimi
Sashimi Sashimi

2016-12-14 - J. Kruczek

0

Komentarze do:
Sashimi - tak to się robi w japońskich ulicznych knajpkach

Podobne artykuły i galerie