Logo

Produkcja syropu klonowego - wizyta w małej kanadyjskiej fabryce

Syrop klonowy jest w wielu miejscach wręcz kultowym dodatkiem do jedzenia. Najwięksi miłośnicy tego produktu uznają jedynie syrop z manufaktur o sporych tradycjach. I nie ma się co dziwić. Produkty pochodzące z małych firm mają to coś.

Na powyższym nagraniu możecie zobaczyć, jak powstaje syrop klonowy. Materiał nakręcono w jednej z niewielkich farm zajmujących się pozyskiwaniem i produkcją syropu. Jak widać od pobrania soku z drzewa po finał produkcji prowadzi długa droga.

Produkcja syropu klonowego Produkcja syropu klonowego

Efekt jest jednak wart wysiłków. Syrop klonowy stał się ikoną Kanady i jednym z ulubionych dodatków w Ameryce Północnej. Ten produkt cieszy się też coraz większą popularnością w innych zakątkach świata. Wracając do nagrania. Jeżeli lubicie podziwiać programy typu "Jak to jest zrobione" to przy tym materiale spędzicie przyjemnie czas.

Produkcja syropu klonowego Produkcja syropu klonowego
Produkcja syropu klonowego Produkcja syropu klonowego

2017-05-10 - J. Kruczek

0

Komentarze do:
Produkcja syropu klonowego - wizyta w małej kanadyjskiej fabryce

Podobne artykuły i galerie